• You are here:
  • Home »

Voordelen waterverzachter

zacht water voordelen

Wanneer je gaat investeren in een waterverzachter, wil je natuurlijk waar voor jouw geld. Een waterverzachter maakt werkelijk alles eenvoudiger en voordeliger in huis. Wij hebben alle voordelen en nadelen van een waterverzachter op een rijtje gezet. Wil je zeker weten dat een waterverzachter een goede investering is? Lees dan gauw verder. 

De voordelen 

Het investeren in een waterverzachter komt met veel voordelen. Wat zijn de voordelen dan precies? Laten we het allereerst hebben over de financiële voordelen van het aanschaffen van een waterverzachter. 

Met een waterverzachter ben je goedkoper uit 

Wil je meer grip op jouw portemonnee? Dan kunnen bepaalde investeringen een goede oplossing zijn. Wanneer je jouw water kunt ontharden met een waterverzachter kun je per maand heel wat geld besparen. Hoe dat kan? Van hard water kunnen de leidingen langzaam maar zeker gaan dichtslibben. Hierdoor moet er meer energie gebruikt worden om het water warm te houden. Met zacht water houd je schone leidingen. Hierdoor kun je tot wel 20% besparen op jouw energierekening. Daarnaast moeten leidingen die dichtslibben ook tijdig vervangen worden. Dit is niet alleen een arbeidsintensieve klus, ook is het een klus met een behoorlijk prijskaartje. Laat hard water jouw leidingen niet verpesten en stap over op een waterverzachter voor schone leidingen. 

Minder zeep nodig 

zacht water zeep

Zacht water wast jouw kleren een stuk beter schoon. Hierdoor heb je minder (afwas)wasmiddel nodig is de wasmachine en de vaatwasser. Dit kan op jaarbasis zo'n € 30,- euro schelen. En zout toevoegen aan de machine om deze schoon te houden? Dat is ook voorgoed verleden tijd. Je hoeft niet iedere week de vaatwasser en wasmachine zelf schoon te maken. Door hard water te verzachten geniet je altijd van een schoon resultaat. 

Jouw witgoed gaat langer mee 

Alle witgoedproducten die gebruik maken van water gaan een stuk langer mee dankzij een waterverzachter. Hard water geeft veel producten een vervelende aanslag en zorgt ervoor dat de levensduur van deze artikelen verminderd. Jouw strijkbout, wasmachine, vaatwasser, droger, boiler en koffiemachine gaan op deze manier een stuk langer mee. Hierdoor kun je flink wat geld besparen. Investeer dus liever in een waterverzachter die jouw witgoedproducten langer mooi en werkend houdt dan tijdig aan nieuwe witgoedproducten. 

Geen flessen water meer 

zacht water drinkbaar

Bij iedere boodschap een zes flessen water meenemen? Het is een enorm gesjouw. Met een waterverzachter is het ook mogelijk om water uit de kraan te drinken. Ook zijn er kleine filters mogelijk die het water uit de kraan extra filteren en kalk en bacteriën eruit filteren. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop gesjouw en kun je genieten van heerlijk water. Op deze manier maak je het jezelf een stuk eenvoudiger en bespaar je op de aanschaf van water uit flessen. 

De impact op het milieu 

Doordat je minder energie en zeep gebruikt heeft een waterverzachter een enorme impact op het milieu. Zeepresten en schoonmaakmiddelen hebben een zeer negatief effect op de kwaliteit van het water. Ook gaat jouw witgoed een stuk langer mee. Hierdoor voorkom je dat je veel bijdraagt aan het afval. Zo leef je een stuk duurzamer. Ook draag je niet bij aan de plasticafval productie. Je helpt zonder al te veel moeite het milieu een handje. 

Zo geregeld 

Het installeren van een waterverzachter is een professionele klus dat snel geregeld kan worden. Het is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor de installatie en de waterverzachter wordt snel geplaatst. Het kost weinig tijd om een waterverzachter te laten plaatsen en het is daarom een slimme zet om te doen. 

De nadelen 

Klinkt het bovenstaande als muziek in de oren? Een waterverzachter komt inderdaad met veel voordelen. Toch zijn er een paar puntjes waar je rekening mee moet houden met een waterverzachter. Deze punten lichten wij hieronder verder toe. 

Een waterverzachter is een investering

Iedereen wilt natuurlijk genieten van schoon en zacht water. Een waterverzachter kan hiervoor zorgen. Het is een echte aanwinst, maar dat heeft wel een prijskaartje. Wil je een waterverzachter installeren? Dan moet je hier het juiste budget voor achter de hand hebben. Het is een investering dat je erg veel oplevert, maar je moet er wel flink voor sparen. Het duurt toch een tijdje voordat je deze investering hebt terug verdient. 

De juiste informatie 

Er zijn veel verschillende waterverzachters op de markt. Dit maakt het voor consumenten niet altijd eenvoudig om een waterverzachter aan te schaffen. Welke is nu precies het beste en hoe laat je deze installeren? Zorg ervoor dat je je goed inleest over waterverzachters of vraag persoonlijk advies op maat voor een waterverzachter bij jou in huis. 

Onderhoud

Waterverzachters hebben goed onderhoud nodig. Wanneer je niet meer omkijkt naar de waterverzachter, kan deze te zacht water produceren. Te zacht water is net zo goed slecht voor jouw apparatuur en was als te hard water. Het is belangrijk om niet alleen de waterverzachter in de gaten te houden, maar ook te voorzien van het nodige onderhoud. Dit maakt een waterverzachter niet altijd zo eenvoudig als dat het lijkt. 

Overbodig? 

Er zijn mensen die claimen dat het installeren van een waterverzachter overbodig is. Klopt dit? Overbodig is het zeker niet, maar het is niet altijd noodzakelijk. Er zijn wettelijke normen vastgesteld voor de kwaliteit van het water. Dit betekent dat het water nooit extreem hard kan en mag zijn. Het is wel per huis en regio verschillend hoe hard het water daadwerkelijk is. Het is zeker een investering voor huizen waarbij het water te hard is. 

Een waterverzachter aanschaffen? Het goed om te weten wat je precies in huis haalt. Lees je daarom goed in over waterverzachters. Het heeft enorm veel financiële voordelen, maar de aanschaf van een waterverzachter heb je niet altijd snel terug verdient. Bekijk altijd eerst of jouw woning een waterverzachter nodig heeft of vraag professioneel advies.

Waterverzachter offertes vergelijken

Een waterverzachter is niet goedkoop. Daarom is het belangrijk goed prijzen te vergelijken. Dat kan je snel en eenvoudig doen met onze offerte vergelijker.

Offertes vergelijken